tiistai 4. helmikuuta 2020

Lähtövalmiina

Uskomatonta, kuinka aika onkaan mennyt nopeasti siitä, kun viime keväänä hakupaperit laitoin menemään ja nyt enää 6 yötä lähtöön. Ei kyllä edelleenkään kovasti jännitä, mikä on monia ihmetyttänyt, koska yleensä jännitän kaikkea huolella etukäteen. Tätä olen kuitekin haaveillut niin kauan ja asennoitunut lähtöön niin, että tulkoon mitä tulee. Miksi pitäisi jännittää niin paljon etukäteen?
Yksi asia tässä kuitenkin viimeisen parin viikon aikana on ahdistanut, nimittäin PAKKAUS! Prahan sää on tunnestusti melko mannermainen ja kesäkausi alkaa kevään aikana, jolloin aikaisintaan helmikuun viimeisellä viikolla, maaliskuun aikana tai viimeistään kuun vaihteeseen mennessä tulee ainakin muutamaksi päiväksi hyvin lämmintä. Kesä ei kuitenkaan ala vielä huhtikuussa, mutta tällöin voi päivisin olla jo hyvinkin lämmintä. Toisaalta takatalvi voi nykyilmaston takia aina yllättää ja vettä voi sataa joka toinen päivä ennen lämpimiä säitä. 

Praha - Keskimääräiset kuukausi lämpötilat ja sää 2015 - 2020 Keskilämpötila Praha vuoden aikana. Keskimääräinen Sää Praha, Tšekki. hikersbay.com

Suunnitelin pakkausta erilaisten listojen avulla. Vaatteita pakkasin lähinnä kuukausien säiden ja luottovaatteiden mukaan. Pakkaan aina liikaa mukaan viikonkin lomille, joten melkein viideksi kuukaudeksi pakkaaminen ei ollut helppo homma. Mukaani lähtee yksi iso ruumaan menevä matkalaukku ja käsimatkatavaroihin iso selkäreppu ja pikkulaukku. Vaatteisiin meni puolet laukusta ja toiselle puolelle parit kengät ja takit tiiviisti pakattuina ja tilaa jopa vielä jäikin! Täytyi vaan todella miettiä, mitä tulisin käyttämään ja tiedän, että löydän itseni _ainakin_ (HUOM AINAKIN) muutaman kerran kaupoilta :D! Kesävaatteita ja kenkiä ajattelinkin katsella vasta paikanpäältä. Myös hygieniakamppeita en täältä käsin paljoa raahaa, enkä käytä tilaa laukustani shampoon tai hoitoaineen kuljettamiseen. Kyllähän sieltäkin samaa tavaraa saa. Käsimatkatavaroihin pakkaan lähinnä läppärin, tärkeät paperit/ dokumentit, laturit yms...
Melkein täysi laukkuni :D


 


Lukkari. Torstait ja Perjantait eivät sisällä tunteja. Tällöin aikaa käytetään vierailuihin, töihin yms...

 Paljon on asioita pitänyt hoitaa ja nyt kun pakkauskin on suurilta osin tehty niin on voinut alkaa jo oikeasti suunnitella, mitä siellä Prahasssa voisikaan tehdä ja nähdä. Tottakai koulu on ykkösprioriteetti ja lukkarinkin sainkin jo itselleni suunniteltua. Sinne jäikin mukavasti myös tilaa tutustua opiskelujen lomassa kaupunkiin ja miksei tehdä vaikka viikonloppureissuja muuallekin. Kouluni alkaa tosiaan maanantaina 17.2, joten minulla on viikko aikaa tutustua ympäristöön. Ajattelin ainakin harjoitella koulumatkaa, sillä joudun liikkumaan sinne eri busseilla tai metrolla ja bussilla. Muuten ajattelin käyttää aikaa vaan ihmettelyyn, nauttia nähtävyyksistä ja hyvästä ruuasta näin viimeisen ''lomaviikon'' kunniaksi. Odotan kyllä kovasti, että pääsen tutustumaan mun uusiin luokkakavereihin, sekä muihin ihmisiin ja aloittaa uuden arjen siellä. 
Tää oli nyt tällainen pikainen päivitys mun pakkausahdistelusta ja viimeisiä tunnelmia ennen lähtöä. Ei tässä voi muuta kuin enää odottaa, että koneen pyörät koskettavat Vaclav Havelin lentokentän kiitorataa ja siellä sitä sitten ollaan. Mun tutoropettaja sanoi mulle viime viikolla tosi kivasti, että ''Tosi hienoa et sä lähdet sinne ja nauti!'' Niin on ja niin varmasti NAUTINKIN!

Nähdään Prahassa! ;) 


Příště!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti